The Reconnection

Wat is The Reconnection

Boek Eric Pearl - The Reconnection

Wat is The Reconnection ?

Eric Pearl had begin jaren 90 als chiropractor een goedlopende praktijk in Los Angeles. Op een gegeven moment kwam hij in contact met iemand die hem een soort healing gaf. Hij was daar zelf aanvankelijk heel sceptisch over maar om een of andere reden 'liet hij het toch gebeuren'. Na verloop van tijd merkte hij dat hij hierdoor een bijzondere 'gave' had 'ontvangen'. Hij kreeg van zijn patiënten te horen dat ze zijn handen op hun lichaam voelden, terwijl hij ze niet fysiek had aangeraakt. Ook rapporteerden patiënten miraculeuze genezingen van allerlei ernstige ziekten, en dat alles gebeurde als Eric simpelweg zijn handen in hun buurt hield.

Dat was het begin van wat nu de Reconnection wordt genoemd. Is de Reconnective energie helemaal nieuw ? Niet helemaal... Eric heeft de energie tenslotte zelf ook van iemand ontvangen en deze energieen werden ook eerder al beschreven in het boek de Keys of Enoch. Maar hij heeft het sindsdien wel onder een breed publiek bekend gemaakt onder de naam 'The Reconnection' en dat is zijn grote verdienste. Tegenwoordig reist Eric het hele jaar de wereld rond om het licht en de informatie van de Reconnective Healing® en The Reconnection® in de wereld te zetten en anderen op te leiden tot Practitioner. In het gelijknamige boek (hiernaast afgebeeld) beschrijft Eric op luchtige en intrigerende wijze hoe hij in aanraking kwam met de Reconnective energieen  en wat/hoe je er zelf iets mee kunt doen.

Reconnective Healing Persoonlijke Reconnectie

De Reconnective energieën hebben twee toepassingen:

Reconnective Healing® is voornamelijk gericht op healing, het helen van de gezondheid op elk mogelijk vlak. Het brengt een verbinding tot stand tussen de energiebanen van ons diepste wezen en die van de aarde en het universum. De effectiviteit van Reconnective Healing is duidelijk aangetoond door de praktijkervaringen, maar ook in wetenschappelijke laboratoria.

The Reconnection® ook wel de Persoonlijke Reconnectie genoemd. De meridianen, acupunctuur, axiotonale of energie lijnen (net hoe je ze wilt noemen) van ons lichaam waren vroeger verbonden met een netwerk dat onze planeet omringt. Deze netwerklijnen waren oorspronkelijk bedoeld om ons aan te sluiten op een onmetelijk groter netwerk en ons aldus met het hele universum te verbinden. In de loop der tijden zijn wij losgeraakt van deze lijnen.The Reconnection brengt ‘nieuwe' axiatonale lijnen aan die het ons mogelijk maken om unieke trillingsniveaus en frequenties te gebruiken voor onze genezing en uiteindelijk voor onze evolutie. De Persoonlijke Reconnectie doe je voor je eigen 'heel wording' of om je eigen (spirituele) groei een enorme impuls te geven en/of voorafgaande aan het Reconnection Level III seminar.

Op de volgende links vind je meer informatie over Reconnective Healing® en The Reconnection®.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor een Reconnective Healing of een Persoonlijke Reconnectie ? Kijk dan even bij de contactgegevens om een afspraak met Jan te maken in Diever (gem. Westerveld, Drenthe).

Jan Bijlsma is Reconnective Healing Practitioner Level I/II/III, hij geeft Reconnective Healings® en The Reconnection®.

The Reconnection® en Reconnective Healing® zijn geregistreerde handelsmerken van Eric Pearl.

     
 

Reconnective Healing (The Reconnection), een krachtige alternatieve geneeswijze

Reconnective Healing

Voor wie is Reconnective Healing ?

Reconnective Healing is een alternatieve geneeswijze en geschikt voor iedereen. Het is een universele healingsenergie en kan worden gebruikt bij de behandeling van klachten op fysiek, emotioneel, spiritueel of elk ander niveau. Ook i.g.v. ernstige ziekten en pijn kan Reconnective Healing een aanzienlijke verlichting, verbetering of zelfs genezing geven. Hoe en wat voor healing er precies plaatsvindt verschilt per individu, lees hiervoor ook de algemene uitleg over healing.

De healing sessie

Een Reconnective Healing sessie duurt meestal 45-60 minuten. Tijdens een healing sessie lig je ontspannen en met je ogen dicht op de behandeltafel. Aan het begin van de sessie leg ik even mijn handen op je schouders om de energie te initiëren en mij  'te verbinden' met jouw wezen. Daarna houdt ik mijn handen 3-10 centimeter boven je lichaam om “bijzondere” energiepunten in het energieveld rond je lichaam op te zoeken. Met de gevonden energiepunten wordt gedurende de healing sessie gewerkt. Bij Reconnective Healing is er dus minder direct contact d.m.v. “handoplegging” dan bijvoorbeeld bij Shamballa of Reiki.

Hoe ervaar je een Reconnective Healing ?

De Reconnective Healing energie voelt heel zacht en subtiel maar de energie raakt 'jouw wezen' in al zijn aspecten. Daardoor is het enorm krachtig en kunnen er ontzettend mooie dingen op allerlei gebied kunnen gebeuren. Veel mensen beschrijven de healing als een toestand van zeer diepe ontspanning en enorme rust of als een trance toestand waarbij je heel dicht bij je Zelf bent. En dat beschrijft ook precies wat het is, je wordt herverbonden met je Zelf (reconnective = herverbindend), het is 'een staat van zijn'. In deze herverbonden toestand kan op elk mogelijk vlak healing ontstaan en kan je heel verschillende ervaringen hebben:

 • Inzicht in de dingen die goed voor je zijn
 • Het kunnen bekijken en loslaten van emoties en angsten zonder dat je ‘er doorheen moet’, je hoeft het alleen maar te bekijken en daarna los te laten.
 • Heel veel en snel opeenvolgende ‘beelden’ of gedachten waar kennelijk iets mee moet gebeuren. Soms is het direct duidelijk wat die beelden betekenen soms komt dat pas later in de loop der dagen en weken.
 • Het helen van lichamelijke klachten
 • Het gevoel opgetild te worden of te zweven in de ruimte
 • Golven van warme of juist koude energie door het lichaam voelen gaan.
 • Het gevoel alsof energiebanen worden geopend.
 • Je lichaam kan reageren door onder andere oog-, hoofd-, hand- of been bewegingen
 • Kleuren, geuren, geluiden en beelden waarnemen

Reconnective Healing

Hoe je de healing precies ervaart verschilt van persoon tot persoon en sommige mensen voelen bijna niets. Dat wil niet zeggen dat 'het dan niet werkt', de energie doet zijn werk, ook als je het niet bewust ervaart (soms wordt je je er pas later van bewust).

Reconnective healing ervaringen van klanten kan je hier lezen.

Na de healing

Een healing zorgt voor herstel van 'de balans' in jezelf. Afhankelijk van de mate waarin de balans is verstoord is meer of minder tijd nodig om de balans weer te kunnen herstellen.  De Reconnective Healing energie stopt niet op het moment dat de healing sessie is beëindigd, de energie kan nog dagen of zelfs weken doorwerken. Healing vind soms direct plaats tijdens de eerste sessie, maar soms kan het wat langer duren. De ervaring leert dat één tot drie heling sessies voldoende zijn maar  je zult zelf aanvoelen hoeveel sessies je nodig hebt. Bij Reconnective Healing heb je geen periodieke 'onderhouds behandeling' nodig, de healing is blijvend!

Tot slot nog een mooi citaat van Eric Pearl over de healing:

Als je geluk hebt zal de healing komen in de vorm waarop je had gehoopt. Maar als je echt geluk hebt zal jouw healing komen in een vorm die je niet eens had gedroomd, een vorm die het universum speciaal voor jou in gedachten had.

Gesprekje voor en achteraf

Voorafgaande aan de healing hebben we een kort gesprekje waarin we je wat vertellen over Reconnective Healing®.Tijdens dit gesprek kan je ook vragen stellen of aangeven of je b.v. voor de healing van specifieke problemen bent gekomen. Na afloop van de healing sessie hebben we nog een gesprekje waarin je je ervaringen kunt delen of vragen kunt stellen n.a.v. de healing als je dat wilt.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor een Reconnective Healing of wil je meer informatie ? Kijk dan even bij de contactgegevens om een afspraak met Jan te maken in Diever (gem. Westerveld, Drenthe).

Jan Bijlsma is Reconnective Healing Practitioner Level I/II/III, hij geeft Reconnective Healings® en The Reconnection®.

     
 

Persoonlijke Reconnectie (The Reconnection)

Voor wie is de Persoonlijke Reconnectie bedoeld ?

Persoonlijke Reconnectie

De Persoonlijke Reconnectie is geschikt voor iedereen. De intentie van The Reconnection is om ons helemaal terug te brengen in onze oorspronkelijke verbinding met het universum.  Vaak noemt men dit het ontvangen van je Persoonlijke Reconnectie. Een Reconnective Healing is al een bijzondere ervaring, maar het ontvangen van de Persoonlijke Reconnectie is echt 'bijzonder in het kwadraat' ! Een Persoonlijke Reconnectie doe je voor je eigen 'heel wording', om je eigen persoonlijke en/of spirituele groei een enorme impuls te geven en/of voorafgaande aan het Reconnection Level III seminar.

De Persoonlijke Reconnectie sessies

De Persoonlijke Reconnectie bestaat uit twee sessies die binnen 72 uur achter elkaar moeten plaatsvinden, meestal vinden de sessies op twee opeenvolgende dagen plaats. Er mogen maximaal twee nachten (rust cycli) tussen de sessies zitten. Elke sessie duurt 45-60 minuten.

Anders dan bij Reconnective Healing wordt nu niet ‘gezocht’ naar bijzondere energie punten in het energieveld. Bij de Persoonlijke Reconnectie worden volgens een vast patroon energiepunten en energielijnen op en rond het lichaam ge(re)activeerd. Net als bij Reconnective Healing gebeurt het activeren van de punten en lijnen zonder het lichaam aan te raken. Deze punten en lijnen behoren tot het oorspronkelijke meridiaan systeem van ons lichaam (vergelijk b.v. met accupunctuur punten), ze worden ook wel de axiotonale lijnen genoemd. Deze lijnen verbonden oorspronkelijk ‘het universum’ met onze DNA structuur maar deze verbinding is in de loop der tijd verloren gegaan. Tijdens de Persoonlijke Reconnectie sessies worden deze axiotonale lijnen opnieuw met het universum verbonden. Een Persoonlijke Reconnectie doe je in het algemeen maar één keer, de axiotonale punten en lijnen zijn daarna blijvend geactiveerd.

Een citaat van Eric Pearl:

Oorspronkelijk waren de meridianen of acupunctuurlijnen van ons lichaam verbonden met een netwerk dat onze planeet omringt. Deze netwerklijnen waren bedoeld om ons aan te sluiten aan een onmetelijk groter netwerk en ons aldus met het hele universum te verbinden. In de loop der tijden zijn wij losgeraakt van deze lijnen. The Reconnection brengt ‘nieuwe' axiatonale lijnen aan die het ons mogelijk maken om unieke trillingsniveaus en frequenties te gebruiken voor onze genezing en uiteindelijk voor onze evolutie. Deze lijnen vormen een onderdeel van het zogenaamde parallel dimensionaal circulatiesysteem dat de basisenergie aantrekt voor herstel van de functies van het menselijke lichaam. The Reconnection brengt deze nieuwe lijnen aan, activeert ze en staat de uitwisseling van licht en informatie toe. Dit houdt tevens een opnieuw verbinden in van onze DNA strengen en zorgt voor reïntegratie van de “snaren” (zich tegelijkertijd voordoende - parallelle – dimensies van de werkelijkheid).

Hoe ervaar je een Persoonlijke Reconnectie ?

Het klinkt misschien wat vreemd, maar je wordt er echt letterlijk door veranderd. Na de Persoonlijke Reconnectie kijk je anders de wereld in en zal je dingen anders ervaren of kunnen loslaten. Het is lastig te beschrijven wat het precies is, inhoud of met je doet, de ervaring is ook voor iedereen weer anders. Na de Persoonlijke Reconnectie blijft de energie nog vele maanden in je doorwerken. De veranderingen blijven doorgaan en je persoonlijke en spirituele groei nemen echt grote sprongen!

Hoe je het ervaart verschilt per persoon maar je kan heel bijzondere ervaringen hebben en deze ervaringen zijn in het algemeen ook veel intenser dan bij de Reconnective Healing, deze ervaringen kunnen ook vele maanden na de Persoonlijke Reconnectie nog doorgaan.

 • Het lijkt alsof de tijd volledig stiltstaat, je 'Bent' in een volmaakte toestand van 'Zijn'.
 • Veel vrolijker en luchtiger door het leven gaan
 • Heel aparte en bijzondere dromen
 • Het gevoel je in een andere dimensie, tijd en/of ruimte te bevinden
 • Inzicht in de dingen die goed voor je zijn
 • Inzicht in wat je’echt’ wilt (doen)
 • Het kunnen bekijken en loslaten van emoties en angsten zonder dat je ‘er doorheen moet’, je hoeft het alleen maar te bekijken en daarna los te laten.
 • Heel veel en snel opeenvolgende ‘beelden’ of gedachten waar kennelijk iets mee moet gebeuren. Soms is het direct duidelijk wat die beelden betekenen soms komt dat pas later in de loop der dagen en weken.
 • Het helen van lichamelijke klachten
 • Het gevoel opgetild te worden of te zweven in de ruimte
 • Golven van warme of juist koude energie door het lichaam voelen gaan.
 • Het gevoel alsof energiebanen worden geopend.
 • Een sterke ‘aarding’ en verbondenheid 'met alles dat is'.
 • Je lichaam kan reageren door onder andere oog-, hoofd-, hand- of been bewegingen
 • Kleuren, geuren, geluiden en beelden waarnemen

Na de Persoonlijke Reconnectie

Hoe je de Persoonlijke Reconnectie precies ervaart verschilt van persoon tot persoon, maar je ontwikkeling en ervaringen kunnen nog vele maanden doorgaan.

Gesprekje voor en achteraf

Voorafgaande aan de Persoonlijke Reconnectie hebben we een kort gesprekje waarin we je hierover wat vertellen.Tijdens dit gesprek kan je ook vragen stellen of aangeven of je b.v. voor de healing van specifieke problemen bent gekomen. Na afloop van de sessie hebben we nog een gesprekje waarin je je ervaringen kunt delen of vragen kunt stellen als je dat wilt.

Arrangement

De Persoonlijke Reconnectie (The Reconnection) is een intense gebeurtenis. Wil je je ervaringen en de Reconnective energieën in alle rust tot je laten komen en verwerken ? Het Persoonlijke Reconnection arrangement geeft je de mogelijkheid om op de dagen van de Reconnectie sessies te overnachten en te dineren in de landelijke ambiance van het Drentse brinkdorp Diever. Klik hier voor meer informatie over dit arrangement.

Afspraak maken

Het is aanbevolen (maar niet verplicht) om één tot drie Reconnective Healing sessies te ontvangen voorafgaande aan je de Persoonlijke Reconnectie.   Ik raad je aan om minimaal één Reconnective Healing te nemen, daardoor word je beter 'voorbereid' op de Persoonlijke Reconnectie. 

Een Persoonlijke Reconnectie kost totaal € 110,= euro voor beide sessies.  Indien je de Persoonlijke Reconnectie doet om deel te nemen aan het seminar level III van Eric Pearl is het tarief € 333,= verplicht vanuit The Reconnection organisatie (in dat geval geef ik je wel de mogelijkheid om kostenloos één Reconnective Healing te ontvangen in de week voorafgaande aan je Persoonlijke Reconnectie)

Wil je een afspraak maken voor een Persoonlijke Reconnection ? Kijk dan even bij de contactgegevens om een afspraak met Jan te maken in Diever (gem. Westerveld, Drenthe).

Jan Bijlsma is Reconnective Healing Practitioner Level I/II/III, hij geeft Reconnective Healings® en The Reconnection®.

The Reconnection® en Reconnective Healing® zijn geregistreerde handelsmerken van Eric Pearl.

     
 

Reconnective Healing ervaringen

Onderstaand vind je een aantal Reconnective Healing ervaringen van klanten. Persoonlijke elementen zijn uit de verhalen gehaald zodat de personen in kwestie niet herkenbaar zijn.

Reumatische/pijn klachten:

Een vrouw met ernstige reumatische klachten kon bijna niet meer lopen, ze kon zich alleen nog langzaam schuifelend in huis voortbewegen. Ze had veel last van stijfheid, pijn in gewrichten en spieren, en een gevoel van algehele malaise. De kracht was grotendeels uit haar handen verdwenen waardoor ze ook moeilijk dingen kon vasthouden en afhankelijk werd van anderen. De voorgaande jaren had ze zichzelf altijd redelijk weten te redden maar de klachten waren in de afgelopen maanden en weken plotseling erger geworden.

Omdat de klachten zo ernstig waren heb ik haar op drie opeenvolgende dagen in totaal vijf keer een Reconnective Healing gegeven. Na de 1e healing s’ochtends leek de stijfheid en pijn wat verminderd, na de 2e healing s’avonds begon ze beter lopen. In drie dagen tijd voltrok zich ‘een wonder’, de stijfheid verdween grotendeels, de pijn verdween, ze voelde zich veel beter en ze kon weer lopen. Ze was weer vrolijk en kon zelfs weer zo goed lopen dat ze direct vele kilometers ging wandelen om de hond uit te laten!


Emotioneel/Spiritueel:

Het volgende voorbeeld geeft prachtig weer dat het universum er voor zorgt dat je altijd de voor jou perfecte healing krijgt.

Een vrouw had een fysiek zware, emotionele en verdrietige tijd achter de rug. Inmiddels ging het al weer een stuk beter met haar en was ze al weer flink opgekrabbeld. Het voelde voor haar alsof ze nog ‘een extra zetje’ in de goede richting nodig had, vandaar de healing.

Wat zou je nu verwachten van de healing,  b.v. dat er een hoop emoties loskomen n.a.v. de voorgaande verdrietige periode? Het universum bleek iets heel anders in gedachten te hebben, iets heel bijzonders, iets dat je van tevoren nooit had kunnen bedenken.....

Op het moment dat de healing begon kwamen er tranen…niet van verdriet…maar omdat ze contact kreeg  met haar moeder die was overleden toen ze nog heel jong  was, ook had ze contact met enkele andere overleden personen. Dit was voor haar de perfecte healing,  ze voelde daarna een zeer diepe rust en ‘keerde terug naar haar zelf’.

Hoofdpijn/migraine:

Een vrouw heeft elke maand last van migraine achtige hoofdpijn en duizeligheid, door de pijn verkrampen ook haar nek en schouders. Pijnstillers helpen vaak niet. Ze heeft veel baat bij een healing, de hoofdpijn en duizeligheid verdwijnen grotendeels, de nek en schouders ontspannen.


Emotioneel / Fysiek:

Een vrouw die een verdrietige periode achter de rug heeft  voelt zich in de periode na de healing opvallend vrolijker. Tijdens de healing voelt ze zich zweven boven de tafel en voelt ze ook ‘iets als waterdruppels’, tintelingen en prikken in haar gezicht. Later bleek dat ze  al jarenlang last had van een ‘dichtzittende neus’.  Na de healing is haar neus voor het eerst sinds lange tijd weer ‘open’.


Maar ook bij kleine problemen kan je baat hebben bij een healing:

Een kind had al 7 weken een verkoudheid die maar niet over wilde gaan. Na één korte healing sessie van 10 minuten  was de verkoudheid de volgende dag over.Tot slot hieronder nog een aantal dingen die veel mensen meemaken tijdens een Reconnective Healing.

 • Inzicht in de dingen die  goed voor je zijn
 • Inzicht in wat je’echt’ wilt (doen)
 • Het kunnen bekijken en loslaten van emoties, angsten e.d. zonder dat je ‘er doorheen moet’, je hoeft het alleen maar te bekijken en daarna los te laten.
 • Heel veel en snel opeenvolgende ‘beelden’ of gedachten waar kennelijk iets mee moet gebeuren. Soms is het direct duidelijk wat die beelden betekenen soms komt dat pas in de loop der dagen en weken.
 • Het helen van lichamelijke klachten
 • Het gevoel te zweven in de ruimte
 • Golven  warme of juist koude energie door het lichaam voelen gaan.
 • Het gevoel alsof energiebanen worden geopend.
 • Een sterke ‘aarding’ en verbondenheid.
     
 

Wat is healing ? Algemene uitleg en informatie over healing

Universele energie is de bron van het leven en in alles en iedereen in het universum aanwezig. We zijn alleen 'vergeten' dat het bestaat, dat het een onderdeel is van onszelf, wat we er mee kunnen doen en wat het voor ons betekent. In het algemeen is de energie in onszelf 'in balans' maar door ziekte of gebeurtenissen in ons leven (of zelfs vorige levens) kan een verstoring van de energiebalans ontstaan.

HealingDoor onszelf open te stellen voor universele healing energie kan healing (genezing) ontstaan. Het is mogelijk jezelf te healen, maar vaak wordt een healer ingeschakeld. Een healer is als het ware een 'doorgeefluik', de healing energie wordt via de healer doorgegeven aan degene die wordt behandeld, het is dus niet de energie van de healer zelf die je ontvangt. Des te meer je jezelf 'toestaat' de energie toe te laten des te beter de healing kan plaatsvinden. De mate waarin je de healing energie "toelaat" verloopt meestal onderbewust en wordt bepaald door je eigen 'geschiedenis en levensloop'. Daardoor kunnen mensen (met dezelfde klachten) toch heel verschillend reageren op een healing en is er geen garantie te geven op een 'van tevoren te bepalen' resultaat.

Healing kan plaatsvinden op fysiek, emotioneel, spiritueel of elk ander niveau en zorgt voor herstel van 'de balans' in jezelf. Het kan ook een combinatie zijn van deze niveau's. Je kan je misschien voorstellen dat iemand bijvoorbeeld pas fysiek kan (of eigenlijk wil) healen als eerst op emotioneel niveau heling heeft plaatsgevonden. De klachten kunnen in dit voorbeeld dan verdwijnen (healen) gedurende de loop van een aantal healing sessies.

Healing kan gebruikt worden bij behandeling van vrijwel alle klachten/ziekten. Ook bij ernstige ziekten of pijn kan healing verbetering, verlichting of zelfs genezing geven. Hoe de healing plaatsvind en hoeveel sessies nodig zijn is van te voren niet te zeggen, je zult zelf aanvoelen of je nog een healing nodig hebt. Afhankelijk van de mate waarin de balans is verstoord is meer of minder tijd nodig om de balans weer te kunnen herstellen. De werking van de healing energie stopt niet op het moment dat de healing sessie is beeindigd, de energie kan nog dagen of zelfs weken in je doorwerken.

Voor de healings maak ik gebruik van de Shamballa, Consciousness Energy en Reconnective Healing energieen.  De volgende links geven meer informatie over Reconnective Healing®, The Reconnection®, Shamballa healing, Consciousness Energy Healing, Consciousness Energy Activatie

Ervaringen van klanten kan je hier lezen.

The Reconnection® en Reconnective Healing® zijn geregistreerde handelsmerken van Eric Pearl.

     
 

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de Aryulight nieuwsbriefGecertificeerd
Shamballa Basic Teacher
Consciousness Energy Teacher
Reconnective Healing Practitioner Level I/II/III