Video Satsang met Gangaji en Eli Jaxon Bear

Video Satsang met Gangaji en Eli Jaxon Bear

Gangaji & Eli Jaxon-BearVanaf januari 2012 wordt er elke maand een ‘Video Satsang’ avond gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten mediteren we eerst in stilte, kijken vervolgens gezamenlijk naar een ‘Satsang video’ van Gangaji en/of Eli Jaxon Bear en sluiten weer in stilte af met een meditatie. Na afloop kan je als je wilt je ervaringen delen en vragen stellen in de groep.

Wat is Satsang ?

Het woord Satsang komt uit het Sanskriet en betekent "samenzijn zijn in waarheid". Een Satsang bijeenkomst is een een samenkomen in volledige waarheid met en in je Zelf.

Satsang is een zeer directe manier zonder technieken of methoden.  Het enige dat nodig is, is een diep verlangen en de bereidheid om te zien wie je werkelijk bent. Deze weg van Waarheid kan ontzettend mooi zijn, maar ook confronterend , soms pijnlijk, maar als je de Waarheid in z’n volledigheid en totaliteit durft toe te laten in je Hart is de beloning immens mooi. Hoe meer je alles kunt toelaten en ervaren des te dieper je Zelf van binnen opent …

Satsang bijeenkomsten worden meestal georganiseerd door/rond ‘teachers’. Maar aangezien niet iedereen een teacher of goeroe kan bezoeken en het  fijn is om geregeld onderling deze ervaring te hebben en te kunnen delen worden er ook video satsangs georganiseerd. Tijdens de video satsang wordt er gemediteerd en een video getoond van de teacher, in dit geval Gangaji en/of Eli Jaxon Bear. De intensiteit van een een video satsang  kan net zo intens en mooi zijn als een ‘live ontmoeting’. Een video satsang is ook een mooie eerste kennismaking met Advaita / non-dualiteit en Gangaji en Eli.

Historische lijn

Heel in het kort wat historie….Gangaji en Eli volgen de ‘lijn’ van Ramana Maharshi en Papaji. Ramana Maharshi was een grote goeroe en heilige uit India van begin vorige eeuw (Advaita traditie/non-dualiteit). Ramana was Zelf gerealiseerd op zijn 16e en vertrok naar de heilige berg Arunanchala waar hij de rest van zijn leven is gebleven. In de loop der jaren kreeg hij veel ‘volgelingen’ die hem daar bezochten, ook veel bekende mensen uit het Westen. Ramana was de teacher van Papaji en Papaji is de teacher van Gangaji en Eli Jaxon Bear.

Leela School website:
The Leela School - Clinical Hypnosis Courses & Hypnotherapy training
Eli Jaxon-Bear website:
Satsang with Eli Jaxon-Bear - Advaita Non-Duality Self-Realization retreats & info

Uitnodiging

Ik nodig je uit om op reis te gaan, jezelf de vraag te stellen Wie Ben Ik ? En daarmee de reis te beginnen naar de waarheid in je Zelf en op zoek te gaan naar je ware Zelf.  Te ervaren wie je werkelijk bent en in de stilte van jeZelf het antwoord te vinden…

Bijeenkomsten

  Een overzicht van alle video Satsang bijeenkomsten kan je hier in de agenda vinden.

  Zorg ervoor dat je 19:30 aanwezig bent. De bijeenkomst is voor een groot deel in stilte en veel mensen vinden het fijn om volledig in stilte te kunnen zijn zonder ‘interrupts’.

  Je kunt zelf een meditatie matje, kussen, deken meenemen als je dat fijn vind, er zijn ook stoelen aanwezig.

  Bijdrage  € 10,= per bijeenkomst, voor koffie en thee wordt gezorgd.

  Graag even van tevoren opgeven als je wilt komen, zie hier voor de contactgegevens

       

  Inschrijven nieuwsbrief

  Schrijf je hier in op de Aryulight nieuwsbrief  Gecertificeerd
  Shamballa Basic Teacher
  Consciousness Energy Teacher
  Reconnective Healing Practitioner Level I/II/III